Wie ben ik?

Ik ben Karin Bogaarts-Ros , docent Nederlands, en ik ben gek op taal, niet alleen op Nederlands, maar ook op Engels, Duits, Frans en omdat ik zo van talen hou, ben ik nu zelfs Spaans aan het leren.

Die liefde voor taal had tot gevolg dat ik die liefde graag met anderen wilde delen en zo ben ik uiteindelijk docent Nederlands geworden, maar daar kon ik te weinig creatief bezig zijn en ik vind het zelf ook prettiger om mijn aandacht onverdeeld aan iemand te geven, vandaar dat ik het klassikaal lesgeven vaarwel heb gezegd en voor mezelf ben begonnen om ‘taalleerders’  een zo goed mogelijke start te geven.

Ik ben eclg-gecertificeerd Beelddenkcoach en ik werk met het boek “Rechts inhalen”, meer informatie hierover is beschikbaar onder het kopje Beelddenken.

Verder geef ik in opdracht van IVIO Nederlands aan VVE-medewerkers in Enschede. Dit is heel fijn om te doen, omdat het heel gevarieerde groepen zijn, qua leeftijd en taalkennis. Het is goed om te merken dat tijdens deze intensieve cursussen grote sprongen vooruit worden gemaakt, zodat veel dames inderdaad slagen voor de toetsen.

Maar taal is voor mij ook een manier om creatief bezig te zijn, ik schrijf poëzie en proza, eigenlijk al zo lang ik me kan herinneren, maar pas de laatste jaren durf ik daar ook iets van te laten lezen aan anderen.

Een beeld van mij is niet compleet zonder aandacht voor het breien, mijn manier om te ontstressen en kleur te brengen in het leven. Breien is voor mij iets wonderbaarlijks, van een draad ‘iets’ maken, prachtig toch?

img_0319
img_0322

Maar soms sla ik er ook lekker op los, dat wil zeggen, tijdens het beeldhouwen, waar ik eigenlijk meer tijd voor moet maken.